Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije obeležilo je 65 godina rada na promociji visokih ideala Povelje UN, podršci aktivnostima UN i zalaganju za jačanje uloge sistema OUN u savremenom svetu.

U „Palati Srbija“ održan je skup na temu „Ujedinjene nacije za mlade“, jer su mladi osnovna ciljna grupa Udruženja i zato što smo ove godine uspeli prvi put da realizujemo projekat "Omladinski delegati u UN", uz podršku MInistarstva omladine i sporta i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Učesnicima su se obratili i čestitali jubilej uvaženi gosti: Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, Stalna koordinatorka UN u Srbiji Karla Herši, Predstavnica Generalnog sekretara UN Simona Mikulesku i v.d. Pomoćnika ministra spoljnih poslova Katarina Lalić Smajević.

Udruženje za UN Srbije nastavlja rad sa mladima za narednih 65 godina.

Na programu „UN za mlade“ povodom 65 godina Udruženja za UN Srbije Una Serbia, Omladinski delegati Srbije u UN Pavković Teodora i Samedin Rovčanin govorili su o iskustvima na predstavljanju mladih u Ujedinjenim nacijama.
Bila je to prilika da se zahvale Ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću za podršku projektu #OmladinskiDelegatiUN koji organizuje Una Serbia uz podršku Министарство омладине и спорта i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije.

65 UZUNS      19. Palata Srbija promocija Omladinskih delegata povodom Dana UN   Ministar omladine i sporta Udovičić na promociji Omladinskih delegata     65 godina uzuns palata

Share:
Top